Lottericentralen har funnits på marknaden sedan 1915 och är ett operatörsbolag med lång erfarenhet av att hjälpa ideella organisationer att sköta sin lotteriverksamhet.

Vi kan bland annat hjälpa till med idé, ansökan om lotterilicens, grafisk utformning, planering, anpassning av lotteriplattform och dragningsapplikation, utformning av vinstplan, produktion av annonser och hemsida, distribution, marknadsföring samt vinsthantering.

Det är endast ideella föreningar som ägnar sig åt allmännyttig verksamhet som får anordna lotterier.  Lottericentralen hjälper ideella organisationer som inte har möjlighet att sköta sin lotteriverksamhet på egen hand.

Förmånstagaren för lotteriet innehar spellicensen medan Lottericentralen hjälper till med hela eller delar av lotteriverksamheten.

Alla lotterier bedrivs under tillsyn av Spelinspektionen. 

Våra ägare är Nordic Lottery AB, Svenska Röda Korset, Stockholms Stadsmission, Sveriges Lottakårer samt Rikshemvärnsrådet .

 

Nordic Lottery och dess dotterbolag driver idag tio lotterier på uppdrag av tio ideella organisationer.  Klicka här och läs mer om oss! 

Lottericentralen 100 år
1915-2015


År 1915 går de ideella organisationerna Röda Korset och Stockholm Stadsmission  tillsammans med Hemvärnet och Lottakåren ihop och bildar Lottericentralen AB med syftet att verka för ett bättre samhälle genom insamlingar via lotterier. 

Se vår jubileumsfilm!!!

Spelinspektionen är en myndighet med expertis inom frågor som rör spel och lotterier. Det är Spelinspektionen som ska se till att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och pålitlig. Myndigheten leds av en styrelse, som utses av regeringen.

 

 

Spelinspektionens uppdrag

  • Bevaka konsumenternas intressen och se till att minska riskerna för de sociala skador som spelande kan föra med sig.
  • Arbeta för en sund och säker spelmarknad.
  • Bidra till att utbudet av olagliga spel och lotterier minskar.